Cum imi creez propriul site?
Disponibil in curand!
Ce este un widget?
Un widget este o aplicație mică cu funcționalitate limitată care poate fi instalată și executată în cadrul unei pagini web. Widget-urile ocupă o porțiune a unei pagini web și fac ceva util cu informațiile preluate. Widget-ul este o aplicație autonomă care poate fi încorporată pe site-uri terte de către orice utilizator dintr-o pagină, de exemplu o pagină web, un blog. Acestea pot fi create in admin si introduse in siteul dumneavoastra cu drag and drop ( selectarea elementului prin "apucarea" acestuia cu mouse-ul si tragerea acestuia unde doriti) exact unde doriti sa le asezati in pagina. Exemple de widget-uri: poza, text, parallax, slider, carusel si altele.
Cum adaug o pagina?
Cum adaug text?
Cum adaug poza
Ce este un panel?
Ce este DNS?
Domain Name Server-ul (DNS) este un serviciu de registru Internet distribuit. Acesta translateazaza din numele domeniului in adresa de IP si din adresa de IP in numele domeniului. Daca se tasteaza in browser-ul web numele domeniului, computerul trimite solicitarea unui server DNS ce transforma adresa web intr-o adresa IP numerica.
Ce este un domeniu web?
Un domeniu web este o adresa virtuala de forma eclone.eu. Domeniul web este utilizat pentru a accesa continutul gazduit al unui site. Domeniile web sunt accesate in general geografic : .ro este pentru romania, .it este pentru italia, us este pentru Statele Unite ale Americi dar sunt si domenii universale ( internationale) : .com , .eu, cele mai apreciate dar si domenii .net, .org, .biz, e.t.c. Numele de domeniu aflat inaintea extensiei .ro este identitatea dumneavoastra in mediul online. O denumire adecvata va da personalitate companiei sau persoanei dumneavoastra. Computerele functioneaza intre ele prin adrese Ip, formate din numere. De fapt, fiecare nume de domeniu, format din litere, se transforma intr-o adresa Ip. Este ca si cum ai apela numarul de telefon al unei persoane dar, in loc de numar, pentru a fi mai usor de retinut, se folosesc litere pentru numele domeniilor. Deci daca iti doresti sa detii un website primul pas este sa inregistrezi un domeniu iar dupa sa achizitionezi un pachet de hosting. Pentru domeniile .RO, autoritatea nationala este RNC.
Ce este un subdomeniu?
În ierarhia Domain Name System (DNS), un subdomeniu este un domeniu care este parte a unui domeniu mai mare. Subdomeniul este o extensie a domeniului dumneavoastra. De exemplu puteti avea pagini de genul subdomaniu.eclone.eu. Este un un domeniu de nivelul 3. De exemplu, daca domeniul tau se numeste numesite.ro, subdomeniul tau ar putea fi numit numesubdomeniu.numesite.ro. In acest caz, .ro este domeniul de nivel 1, numesite este nivelul 2, iar numesubdomeniu este nivel 3. Subdomeniul este separat de domeniul tau, prin acel punct – care se pune dupa el – si intelegi ca este un subdomeniu al site-ului principal, pentru ca este pus inaintea numelui acelui site (subdomeniu.domeniu.ro) – spre deosebire de un simplu fisier al site-ului principal care ar fi fost pus in aceasta pozitie: domeniu.ro/subdomeniu . Pe un subdomeniu eclone.eu poti creea un blog, o pagina web sau un magazin online.